In Memoriam Diana Koster 14 mei 1965 – 25 april 2016

Auteur
Wil van Veen
Categorie
Overig
Print artikel
Diana Koster is niet meer hier, een hersenbloeding, ze is overleden. In de middag van 25 april sloeg dit bericht in als een bom. Zo'n sprankelende en dynamische vrouw, zo krachtig en warm-menselijk. Weg. Midden in een dynamisch leven weggevaagd.
diana_koster

Iedereen die het nieuws verneemt, verstilt. Geen daden meer, geen woorden. Op dit soort momenten opent zich het eigen bewustzijn in gedachten en gevoelens van eindigheid, van tijdelijkheid en van de beperktheid van het bestaan. En Diana, ze had nog zoveel te bieden…

Ze was verloskundige sinds 2000 en werkte de laatste jaren als vrouwencoach. Achter al haar professionaliteit ging een enorme liefde schuil voor haar gezin, haar cliënten, haar collega's, haar vak. Haar hele doen en laten, haar werk, haar ambities, alles doorgloeit door haar warme persoonlijkheid, haar echte interesse in mensen, en in vrouwen met negatieve ervaringen rond zwangerschap en bevalling in het bijzonder.

In het Tijdschrift voor Verloskundigen dat binnenkort bij u op de mat valt, staat op pagina 6 een verslag over de presentatie van Diana's tweede boek 'Perfecte bevallingen bestaan niet'. Tijdens de presentatie van haar boek op 15 maart jongstleden demonstreerde Diana onbewust hoe zij als spil in een proces van samenwerking juist anderen maximaal tot hun recht laat komen. Natuurlijk, het was haar boek, maar iedereen in de zaal was blij en gelukkig voor haar, en over de eigen rol bij de totstandkoming van dat boek.

Diana Koster is niet meer hier. Veel te vroeg, veel te onverwacht laat zij Niek en hun beide dochters Tess en Bregje achter. Met haar overlijden laat zij ons opnieuw iets zien, namelijk de beperktheid van het leven. Maar meer nog dan dat beeld van vergankelijkheid laat zij ons haar boeken, woorden en daden na. Die staan ingeprent in ons geheugen en leven in ons voort. Zij, die de kans kregen in haar kennis, wijsheid en warme persoonlijkheid te delen, zullen haar niet licht vergeten.