Inspiratiemoment van Anna Westerbeke

Auteur
Anna Westerbeke
Editie
2018; 02
Categorie
Overig
Print artikel
Inspiratiemoment van Anna Westerbeke
"De Pakistaanse Malala Yousafzai is één van de meest gevierde jonge vrouwen ter wereld. En ontzettend dapper. Voor de BBC blogde ze over haar leven waarin ze onderdrukt werd door de Taliban. Ze vocht voor het recht op onderwijs voor iedereen. Op 9 oktober 2012 overleefde ze op het nippertje een aanslag. Op haar zeventiende won ze als jongste persoon ooit de Nobelprijs voor de vrede. Kortgeleden kwam ook haar boek: 'Ik ben Malala' uit.

Malala inspireert mij omdat ze zichtbaar durft te zijn. Ze laat haar stem horen. Die kracht neem ik mee als verloskundige in opleiding. Maak maar zichtbaar wat je allemaal al kunt, vertel het maar! Vaak is dat veel meer dan je denkt. In het boek van Malala lees je dat zij ook veel onzekerheden heeft. Desondanks zet ze toch door en leert schrijven, anoniem bloggen, de media op haar elfde te woord staan en voor volle zalen presenteren. Malala inspireert mij omdat ze doorzettingsvermogen toont, in het diepe stapt en leert. Vaak moet ik moeilijke en spannende dingen leren op de praktijkstages. Dan vraag ik me af: kan ik dit wel? Op dat moment is het nodig om in het diepe te springen. En daar is moed voor nodig. Maar, zoals Malala zelf zegt: "Wees niet bang. Want als je bang bent, kan je niet vooruitgaan""

Anna Westerbeke is tweedejaars student verloskunde aan de Verloskundige Academie Rotterdam. Anna presenteerde in maart haar inspiratie op het KNOV-middagsymposium Grenzeloze Verloskunde.