Wat zou u doen? Een casus over nacontrole

Editie
2018; 03
Categorie
Casuistiek
Print artikel
Bij de nacontrole zes weken post partum ziet de verloskundige mevrouw Sperwer met haar dochtertje. Het meisje heeft vanaf de geboorte moeite gehad met drinken.

Ze lijkt met name een hele inefficiënte drinktechniek te hebben. Het drinken aan de borst ging uiterst moeizaam. Mevrouw Sperwer is daarom gestopt met aanleggen, kolft alles en geeft de moedermelk met de fles, aangevuld met kunstvoeding. Het dochtertje van mevrouw Sperwer groeit goed, maar ze drinkt nog steeds 'slordig'. Ze hapt veel lucht, morst veel en maakt een klakkend geluid. Volgens de lactatiekundige heeft het kind een normale tongriem. De verloskundige onderzoekt het kind en ziet geen afwijkingen aan de anatomie van de mond. Volgens mevrouw Sperwer heeft haar dochtertje veel buikkramp, boert zij moeizaam en huilt hard en lang. Wat zou u doen in dit geval?

De casus in deze rubriek komen uit de dagelijkse praktijk. Namen zijn altijd gefingeerd. Heeft u ook een interessante casus? Dan laat het ons weten: wij schrijven hem voor u op.

U kunt uw reacties sturen naar tvv@knov.nl. Onder de inzendingen verloten we een VVV-bon.