Inspiratiemoment van Lotte Meeuwis

Auteur
Lotte Meeuwis
Editie
2019; 02
Categorie
Overig
Download pdf
Print artikel
Inspiratiemoment van Lotte Meeuwis
“Samen met mijn moeder keek ik al op jonge leeftijd naar bevallingsverhalen op televisie. Stellen die gevolgd werden tijdens misschien wel het meest intieme moment van hun leven. Wat vond ik het bijzonder om een kindje geboren te zien worden. Mijn broer zegt dat deze bevallingsverhalen mij hebben geïnspireerd om voor het vak te kiezen. Zelf denk ik daar anders over. Al heeft het misschien wel een rol gespeeld"

"Mijn echte inspiratiemoment is de geboorte van mijn neefje, na een zwangerschapsduur van 28 weken. Ik was toen twaalf jaar oud. Mijn ouders, mijn broer, ik, oom, tante, opa en oma zijn naar het ziekenhuis gereden. Op het moment van aankomst was mijn neefje al geboren. De familie mocht bij hem zijn en hem ook nog vast houden. Toen de moeilijke beslissing werd genomen om de behandeling te stoppen was ook daar de hele familie bij. Met een lach en een traan zijn wij de dagen doorgekomen tot aan de crematie.

Een jaar later beviel mijn tante van een dochter na een voldragen zwangerschap, een gebeurtenis waar wij allemaal ook weer dicht bij betrokken werden. Deze emotionele familiesituatie, vol verdriet en geluk, heeft veel indruk op me gemaakt. Ik kan hierdoor denk ik beter begrijpen waar cliënten op ingrijpende momenten doorheen gaan, of welke keuzes er gemaakt moeten worden. Hierdoor merk ik dat cliënten zich naar mij ook meer open durven te stellen.”

Lotte Meeuwis is verloskundige in een eerstelijns praktijk in Assen en omgeving