Inspiratiemoment van Rebecca van Gils

Auteur
Rebecca van Gils
Editie
2019; 04
Categorie
Overig
Print artikel
Inspiratiemoment van Rebecca van Gils
“Ik ben maat in een grote praktijk en daar word ik heel gelukkig van. Het geeft me de mogelijkheid om samen te werken met veel verschillende mensen, die me ieder vanuit hun expertise inspireren."

"Ik heb zeven fantastische collega’s, ieder met een eigen aandachtsgebied binnen het vak. We worden ondersteund door drie assistentes, een lactatiekundige en onze praktijkmanager. We vullen elkaar aan en kunnen onze zwangeren een breed pakket van zorg bieden door intensieve samenwerking met een counselor en bevallingsverwerkingsspecialist. We organiseren het Mammacafe en een inloopspreekuur met fysiotherapeuten.

Met de vijf maten, de praktijkmanager en counselor gaan we geregeld een paar dagen naar Frankrijk. Teambuilding. In een relaxte omgeving komen we tot nieuwe inzichten, zodat we nog beter op elkaar ingespeeld raken. Onze drie vaste waarneemsters geven ons die mogelijkheid.

Ook heb ik het afgelopen jaar kennis kunnen maken met verloskunde in andere delen van de wereld. Ik ben met mijn gepensioneerde collega Lieneke Kamphuis naar Gambia gegaan, waar zij verloskundigen opleidt. Ik bewonder haar betrokkenheid en doorzettingsvermogen in die moeilijke omgeving. Daarnaast ben ik voor Centering Pregnancy in Suriname geweest, waar ik blij verrast was door de betrokkenheid van de vaders bij de zwangerschap van hun partner.

Ik ben dankbaar voor de persoonlijke vrijheid en rust die onze praktijk mij biedt om dit alles te kunnen doen. Het verruimt mijn blik en geeft mij energie voor het dagelijkse werk als verloskundige.


Rebecca van Gils is verloskundige in praktijk Doevendans in Apeldoorn